ΕΟΠΥΥ: Δεν θα αποζημιώνονται συνταγές από μη πιστοποιημένους
γιατρούς
  Δευτέρα, 23 Μάι 2016      18:29      0

ΕΟΠΥΥ: Δεν θα αποζημιώνονται συνταγές από μη πιστοποιημένους γιατρούς

Κάλεσμα σε όσους γιατρούς δεν έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό του μητρώο να εγγραφούν μέχρι και τις 30 Ιουνίου κάνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), στο πλαίσιο της πλήρους καταγραφής και πιστοποίησης των γιατρών που συνταγογραφούν για όλες τις αποζημιούμενες από αυτόν παροχές (φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις, φυσικοθεραπείες, είδη πρόσθετης περίθαλψης)...

Όπως τονίζει ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του, μετά από αυτήν την ημερομηνία συνταγές, παραπεμπτικά και ιατρικές γνωματεύσεις που εκδίδονται από γιατρούς που δεν έχουν πιστοποιηθεί δεν θα αποζημιώνονται.

Για την εγγραφή, οι γιατροί καλούνται να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο πεδίο «Εφαρμογές» → «Ιατρικές Υπηρεσίες» → «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ» (https://apps.ika.gr/eApplicationDocAuth/), ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.

Για τυχόν διευκρινήσεις επί της διαδικασίας μπορούν να απευθυνθούν στο edapy@eopyy.grov.gr

Η διοίκηση του EOΠΥΥ επισημαίνει ότι στόχος της διαδικασίας είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου ιατρικού μητρώου που θα διασφαλίσει τη διαφάνεια, τον αξιόπιστο έλεγχο της παραβατικότητας και επιπρόσθετα θα δώσει τη δυνατότητα για προσωποποιημένη ενημέρωση των γιατρών (μέσω της εφαρμογής), σχετικά με ανακοινώσεις του Οργανισμού ή για θέματα που τους αφορούν.

ΣΧΟΛΙΑ