Ένταση στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Εργασίας
  Πέμπτη, 12 Μάι 2016      12:35      0

Ένταση στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Εργασίας

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όταν μέλη της προσπάθησαν να εισέλθουν στο υπουργείο Εργασίας...

Αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν τη πύλη του υπουργείου ενώ τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ παρέμειναν έξω από το κτίριο.

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 12:00, διεκδικώντας επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, επίλυση κλαδικών αιτημάτων του νοσηλευτικού προσωπικού, μετατροπή των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου και ανανέωση των πενταμηνων συμβάσεων των υπαλλήλων που υπηρετούν μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.
Παράλληλα κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «μαγειρεύει τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ και παραμένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ», κάνει λόγο για υποστελέχωση του ΕΣΥ με το προσωπικό να είναι κάτω των ορίων ασφαλείας και υποχρηματοδότηση, αφού όπως αναφέρει «στέγνωσαν τα Ταμεία των Μονάδων Δημόσιας Υγείας και αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθενται σε κίνδυνο κατ' εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν, τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν και τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν».

ΣΧΟΛΙΑ