Ενιαίο σύστημα αεράμυνας αποκτούν Ρωσία και Καζακστάν
  Τρίτη, 31 Δεκ 2013      01:23      0

Ενιαίο σύστημα αεράμυνας αποκτούν Ρωσία και Καζακστάν

Ανάλογη συμφωνία έχει υπογράψει η Ρωσία με την κυβέρνηση της Λευκορωσίας

Υπογράφηκε από το Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ο νόμος που επικυρώνει τη συμφωνία μεταξύ της ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας του Καζακστάν για την ίδρυση ενός ενιαίου περιφερειακού συστήματος αεράμυνας που θα καλύπτει τον εναέριο χώρο και των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το νέο νόμο οι δύο χώρες θα εγκαθιδρύσουν ένα ενοποιημένο σύστημα αεράμυνας το οποίο βασίζεται στο συντονισμό και στις κοινές δράσεις των δυνάμεων της Ρωσίας και του Καζακστάν εν καιρό ειρήνης.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του ενιαίου συστήματος αεράμυνας θα διοικούνται από τις εθνικές διοίκησης τους και θα χρησιμοποιούν κοινά αποδεκτά σχέδια δράσης σε καιρό πολέμου.

Οι κοινές δυνάμεις θα διοικούνται από ένα αξιωματούχο ο οποίος θα διορίζεται μετά από συνεννόηση των δύο υπουργών Άμυνας, Ρωσίας και Καζακστάν.

Η έδρα της ενιαίας διοίκησης αεράμυνας θα είναι η πόλη Alma-Ata, στο Καζακστάν. 

Η περίοδο λειτουργίας του ενιαίου συστήματος αεράμυνας είναι πέντε χρόνια και η συμφωνία θα ανανεώνεται στη λήξη αυτής της περιόδου.

Ανάλογη συμφωνία έχει υπογράψει η Ρωσία με την κυβέρνηση της Λευκορωσίας και μάλιστα ρωσικά μαχητικά έχουν ήδη σταλεί σε αεροδρόμιο στη δυτική Λευκορωσία σε καθήκοντα φύλαξης. 

ΣΧΟΛΙΑ