Τρίτη, 8 Μάρ 2016      16:07      0
Για την Ημέρα της Γυναίκας

Ένα λουλούδι αν θέλεις στείλε μου…

Αλέξης και Αχμέτ πήραν από ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα ο καθένας και δεν σταμάτησαν να χαρίζουν άνθη και χαμόγελα στις κυρίες του ρεπορτάζ...

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης έφθασε στη Σμύρνη ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, για να μετάσχουν μαζί στο 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας.

Ωστόσο πριν ξεκινήσουν οι επίσημες συνομιλίες και τα διπλωματικά μπραντεφέρ, οι δύο ηγέτες βγήκαν στον δρόμο και μοίρασαν κόκκινα τριαντάφυλλα σε γυναίκες δημοσιογράφους, που ήταν εκεί, για την Ημέρα της Γυναίκας! Αλέξης και Αχμέτ πήραν από ένα μπουκέτο ο καθένας και δεν σταμάτησαν να χαρίζουν άνθη και χαμόγελα στις κυρίες του ρεπορτάζ.

Οι επαφές των δύο πρωθυπουργών συνεχίζονται λίγες μόνο ώρες μετά τις δραματικές διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, με επίκεντρο το προσφυγικό και τα ανταλλάγματα που θα λάβει η γειτονική χώρα για τη διαχείριση του προβλήματος και τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη.

Εκτός των συναντήσεων που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά την παραμονή του στην Σμύρνη θα του απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα Πολιτικής Οικονομίας από ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Ήδη έχει σχεδιαστεί τελετή στο πανεπιστήμιο «İzmir Ekonomi Üniversitesi» το οποίο είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και ανήκει στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης. Η τελετή, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ