Έξαλλοι με τον Καμίνη οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ
  Τετάρτη, 6 Οκτ 2010      15:30      0

Έξαλλοι με τον Καμίνη οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ

Μεγάλη δυσαρέσκεια επικρατεί στην κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ στην Α\' Αθηνών. Οι προηγούμενοι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι...

αρνούνται να καταθέσουν αίτηση στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εγκριθεί η υποψηφιότητά τους. Τις αιτήσεις, μάλιστα, από ό,τι μαθαίνω θα τις κρίνει μια τριμελής επιτροπή που θα αποτελείται από το γραμματέα του κόμματος κ. Καρχιμάκη, το γραμματέα της Νομαρχιακής κ. Μπακατσιά και τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Καμίνη.

 

Πληροφορούμαι ότι αυτή η καθυστέρηση είναι σκόπιμη γιατί ο κ. Καμίνης επιθυμεί να στελεχώσει το συνδυασμό του με στελέχη από την Αριστερά και τους Οικολόγους και λιγότερο από το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ. Στην πρόσφατη συγκέντρωση που είχε η επιτροπή εκλογικού αγώνα για τις δημοτικές εκλογές της Αθήνας έγινε το «έλα να δεις». Πολλοί αναρωτιόντουσαν: «Για ποιο λόγο κατεβαίνουμε σε μια εκλογική μάχη που θα τη χάσουμε από τον πρώτο γύρο;

 

Οι υπεύθυνοι που πρότειναν στον πρόεδρο τον κ. Καμίνη δεν τον γνώριζαν; Για ποιο λόγο να ταπεινωθούμε, αφού δεν ερωτηθήκαμε για την υποψηφιότητά του;». Το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στον Άγιο Παύλο, όπου ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε –λόγω χαρακτήρα– να χαιρετήσει τους συγκεντρωμένους, τους έχει κάνει έξω φρενών. Από την άλλη μεριά, σέβονται την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του και διαμηνύουν σε όλους: «Με υποψήφιο που δεν είναι επικοινωνιακός και δεν έχει καταρτίσει ακόμα ψηφοδέλτια δεν κερδίζεται ο Δήμος της Αθήνας».

 

Πολλοί αναρωτιούνται και σιγοψιθυρίζουν: «Μήπως έχει γίνει συμφωνία κάτω από το τραπέζι ανταλλαγής με την περιφέρεια; Δηλαδή, να κερδίσει η ΝΔ την Αθήνα και το ΠΑΣΟΚ την περιφέρεια;». Με τούτα και με τ’ άλλα, η ψυχολογία των στελεχών είναι πολύ πεσμένη – μάλιστα αρκετά στελέχη δείχνουν απροθυμία να συμμετάσχουν και αποχώρησαν από τη σύσκεψη. Από ό,τι φαίνεται θα είναι περίπατος οι εκλογές για τον κ. Κακλαμάνη.

 

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα": 30/09/10

ΣΧΟΛΙΑ