Εκκενώθηκαν λύκεια και κολέγια σε Γαλλία και Βρετανία
  Δευτέρα, 1 Φεβ 2016      15:52      0

Εκκενώθηκαν λύκεια και κολέγια σε Γαλλία και Βρετανία

Απειλές για βόμβα έλαβαν σήμερα λύκεια και κολέγια στη Γαλλία (Παρίσι και Λιόν) αλλά και στη Βρετανία. Στο Παρίσι είναι, μάλιστα, η τρίτη φορά μέσα σε επτά μέρες που σχολεία δέχονται τέτοιου είδους απειλές...

Τα κτίρια εκκενώθηκαν προληπτικά με τη διεύθυνση εκπαίδευσης του Παρισιού να αναφέρει στο twitter ότι "η αστυνομία ερευνά τις εγκαταστάσεις".

Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι τα σχολεία αυτά έλαβαν απειλητικές κλήσεις γύρω στις 08:00 (10:00 ώρα Ελλάδας). "Θα πεθάνετε όλοι" είπε κάποιος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Παρόμοια απειλή δέχθηκαν και τέσσερα λύκεια και δύο κολέγια της Λιόν.

Την ίδια ώρα, έξι σχολεία της περιοχής των Ουέστ Μίντλαντς και δύο άλλα στη Γλασκόβη της Σκοτίας εκκενώθηκαν εξαιτίας νέων απειλών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

"Στο στάδιο αυτό, δεν υπάρχει κάτι που να υποδηλώνει ότι υπάρχει αξιόπιστη απειλή εναντίον οιουδήποτε από αυτά τα σχολεία",  δήλωσε ο επιθεωρητής Κόλιν Μάτινσον από την αστυνομία των Ουέστ Μίντλαντς.

Η Γαλλία και η Βρετανία, που συμμετέχουν στον συνασπισμό κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία, τέθηκαν στο στόχαστρο το περασμένο Σαββατοκύριακο από ένα βίντεο προπαγάνδας του ΙΚ.

Στο τεύχος του που κυκλοφόρησε στα τέλη Νοεμβρίου, η γαλλόφωνη επιθεώρηση προπαγάνδας του ΙΚ, Dar-al-Islam, είχε στοχοποιήσει τους εκπαιδευτικούς κατηγορώντας τους ότι βρίσκονται σε "ανοικτό πόλεμο εναντίον της μουσουλμανικής οικογένειας", και είχε καλέσει να "θανατωθούν".

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο που προκάλεσαν 130 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

 

ΣΧΟΛΙΑ