Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση βιβλίου της Φρανκφουρτης
  Τρίτη, 5 Οκτ 2010      15:46      0

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση βιβλίου της Φρανκφουρτης

Η έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης, το σημαντικότερο παγκόσμιο γεγονός στον τομέα του...
βιβλίου, εγκαινιάσθηκε σήμερα και είναι σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένη στην ψηφιακή τεχνολογία, με την Αργεντινή ως τιμώμενη χώρα.

    Συνολικά 7.533 εκδότες, συγγραφείς, λογοτεχνικοί πράκτορες και άλλοι επαγγελματίες του βιβλίου προερχόμενοι από 111 χώρες συμμετέχουν στη φετινή έκθεση, ελαφρώς περισσότεροι απ' ό,τι πέρυσι, όταν τιμώμενη χώρα ήταν η Κίνα.

    Η Γαλλοκολομβιανή πολιτικός Ίνγκριντ Μπετανκούρ, οι Αμερικανοί συγγραφείς Μπρετ Ίστον Έλις και Τζόναθαν Φράνζεν, καθώς και ο Γερμανός Γκίντερ Γκρας αναμένεται ότι θα είναι παρόντες στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης.

    Στη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστεί επίσης μια βιογραφία του νοτιοαφρικανού επίσκοπου Ντέσμοντ Τούτου και ένα βιβλίο του άγγλου μουσικού Ντέηβιντ Μπάουι.

    Η έκθεση, η οποία προσήλκυσε το 2009 290.000 επισκέπτες στην πόλη του Γουτεμβέργιου, "είναι αφιερωμένη σε όλα τα περιεχόμενα", δήλωσε ο διευθυντής της, ο Γίργκεν Μπόος, σε συνέντευξη Τύπου.

    Τα βιβλία σε χαρτί εξακολουθούν να κυριαρχούν στην έκθεση, όμως πολλοί εκθέτες παρουσιάζουν κυκλοφορίες ηλεκτρονικών βιβλίων.

    "Όλος ο κόσμος προσπαθεί να παραγάγει ψηφιακό περιεχόμενο" προβλέποντας τις ανακατατάξεις που θα προκαλέσουν οι ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης, πρόσθεσε ο Μπόος, ο οποίος συνέκρινε την έλευσή τους με την εφεύρεση της τυπογραφίας.

    Ωστόσο η αγορά του ψηφιακού βιβλίου παραμένει προς το παρόν πολύ περιορισμένη και στη Γερμανία, για παράδειγμα, δεν υπερβαίνει το 1% των πωλήσεων, υπογράμμισε ο Γκότφριντ Χονεφέλντε, πρόεδρος της γερμανικής ένωσης εκδοτών.

    Σημαντική θέση στην έκθεση κατέχει η Αργεντινή ως τιμώμενη χώρα. Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρτσνερ θα συμμετάσχει απόψε στην επίσημη τελετή των εγκαινίων με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

    Η Έκθεση Βιβλίου 2010 της Φρανκφούρτης λήγει στις 10 Οκτωβρίου.
ΣΧΟΛΙΑ