Δύο νεκροί στη Βουλγαρία από το κρύο
  Πέμπτη, 30 Ιαν 2014      14:36      0

Δύο νεκροί στη Βουλγαρία από το κρύο

Δύο ηλικιωμένοι άνδρες έχασαν τη ζωή τους το περασμένο εικοσιτετράωρο εξαιτίας του πολικού ψύχους και των σφοδρών χιονοπτώσεων στην βορειοανατολική και ανατολική Βουλγαρία...

Άνδρας ογδόντα ετών βρέθηκε παγωμένος στο χωριό Βίντνο, στην περιοχή της πόλης Καβάρνα στην παραλία της Μαύρης Θάλασσας, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση ΒΝΤ. Ένας άλλος άνδρας, 59 ετών, πέθανε από το κρύο στο χωριό της περιφέρειας Κίρτζαλι, Τσορμπατζίσκο, μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ, επικαλούμενη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ, εξαιτίας των πυκνών χιονοπτώσεων και των σφοδρών ανέμων έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι στις περιφέρειες Σιλίστρα και Ντόμπριτς στη βορειοανατολική Βουλγαρία. Σύμφωνα με τη βουλγαρική ραδιοφωνία ΒΝΡ, 100 παγιδευμένα από τη χιονοθύελλα οχήματα έχουν απεγκλωβιστεί από τα συνεργεία διάσωσης στην περιφέρεια του Ντόμπριτς την περασμένη νύχτα.

Προβλήματα στη χρήση του οδικού δικτύου υπάρχουν στην περιοχή Σούμεν και σε άλλες περιφέρειες της βόρειας Βουλγαρίας, σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ.

Αποκλεισμένα από τα χιόνια χωριά, χωρίς ρεύμα και νερό, κλείσιμο σχολείων, απομονωμένοι επιβάτες τρένων και επιβατικών λεωφορείων σε διάφορα σημεία της χώρα, μέτρα των δημοτικών αρχών για εξασφάλιση ασύλου και ζεστής τροφής σε άστεγους είναι τα κύρια "χαρακτηριστικά" της εικόνας της βαρυχειμωνιάς που επικρατεί στη Βουλγαρία από το περασμένο Σάββατο.

 

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ