Διονύσης Καλαματιανός, Διοικητής ΙΚΑ: Χάνουμε 10 δις ευρώ λόγω
ανεργίας
  Παρασκευή, 24 Ιούν 2016      00:01      0

Διονύσης Καλαματιανός, Διοικητής ΙΚΑ: Χάνουμε 10 δις ευρώ λόγω ανεργίας

«Οι καθυστερούμενες οφειλές μόνο για το Ταμείο προσεγγίζουν τα 14,7 δις ευρώ!»...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ

 Ο διοικητής του ΙΚΑ, Διονύσης Καλαματιανός, ανοίγει σήμερα τα χαρτιά του στα «Επίκαιρα» και στον Γιώργο Αυτιά και σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του νέου Ταμείου, που θα χωρέσει όλους τους Έλληνες.

 

Έχετε μπροστά σας ένα τεράστιο έργο: να κρατήσετε όρθιο το νέο Ταμείο και να μπορέσετε να χορηγείτε συντάξεις. Δεν είναι και εύκολο εγχείρημα...

Αποτελεί μέγιστη επιδίωξή μας, βασικό στόχο και ύψιστο καθήκον να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο μας. Καταβάλλουμε καθημερινά αυτή την προσπάθεια με δύο κύριες στοχεύσεις. Καταρχάς, να διατηρήσουμε και έπειτα να βελτιώσουμε κατά το δυνατόν την εισπραξιμότητα και τα έσοδα του νέου Φορέα, γιατί με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε και στο πεδίο των παροχών, που είναι οι συντάξεις, η ασφαλιστική ικανότητα, η κοινωνική προστασία που πρέπει να παρέχει μια πολιτεία.

 

Η μεγάλη ανεργία στερεί 10 δις πόρους από το σύστημα. Το ασφαλιστικό σύστημα θα έχει δυσκολίες. Έχετε μεγάλη ανηφόρα, θα τα καταφέρετε;

Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα για το β’ εξάμηνο του 2015 και το α’ του 2016 είναι θετικά σε επίπεδο εσόδων για το ΙΚΑ. Με στοχευμένες κινήσεις και καθημερινή προσπάθεια έχουμε αντεπεξέλθει. Πράγματι, σε συνθήκες που η αγορά εργασίας βρίσκεται σε αυτή την άσχημη κατάσταση, με την ανεργία να βρίσκεται στο 24%, γεγονός που σημαίνει απώλεια 10 δις ευρώ για τα έσοδα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με καθυστερούμενες οφειλές που προσεγγίζουν μόνο για το ΙΚΑ τα 14,7 δις ευρώ και με μεγάλη απώλεια προσωπικού τα τελευταία πέντε χρόνια, οι προκλήσεις είναι σημαντικές. Αντιμετωπίζουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση με εργατικότητα, συνέπεια και αισιοδοξία για το αποτέλεσμα.

 

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Παρασκευή 24 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ