"Ο Μητσοτάκης είναι πιο μνημονιακός και από το ίδιο το μνημόνιο"
  Δευτέρα, 18 Ιαν 2016      19:31      0

"Ο Μητσοτάκης είναι πιο μνημονιακός και από το ίδιο το μνημόνιο"

Αυτό σχολιάσε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της Λαϊκής ενότητας, αναφερόμενος στον νέο πρόεδρο της ΝΔ... 

Ο Δ. Στρατούλης μίλησε για τον νέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στο News247 τονίζοντα πως "ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να αποτελέσει εναλακτική λύση για τα λαϊκά στρώματα".

Για τον κ. Στρατούλη "η ΝΔ δεσμεύεται πολιτικά απο το 3ο Μνημόνιο, το οποίο έχε ψηφίσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ". 

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Στρατούλης αναφέρεται και στο ασφαλιστικό. Η κριτική του στην πολιτική της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα σκληρή αφου για τον ίδιο τα μέτρα που σήμερα παρουσιάζονται συντελούν σε μια "ασφαλιστική κατεδάφιση".

"Το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι το δήθεν υψηλό επίπεδο των δαπανών της, αφού πλέον οι συντάξεις είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρωζώνη, αλλά η δραματική μείωση των εσόδων της λόγω εφαρμογής των μνημονίων της λιτότητας, που εκτίναξαν την ανεργία και μείωσαν δραματικά τους μισθούς” δηλώνει χαρακτηριστικά.

Όπως συνεχίζει, η λύση δεν βρίσκεται σε νέες μειώσεις των συντάξεων και σε νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά στη μείωση της ανεργίας που μπορεί να προκύψει μόνο "με την κατάργηση των μνημονίων λιτότητας και την προώθηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας".

Το τελευταίο του σχόλιο παραπέμπει, βέβαια, στην υπόθεση της Eldorado Gold στις Σκουριές, θέμα που εχει απασχολήσει την επικαιρότητα τα τελευταία 24ώρα. Ο κ. Στρατούλης ξεκαθάρισε ότι η Λαϊκή Ενότητα θεωρεί ότι η επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές, είναι καταστροφική για το περιβάλλον και για το δημόσιο συμφέρον. "Με τις κινήσεις, που είχε κάνει για το συγκεκριμένο θέμα, ως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ο επικεφαλής μας σήμερα Παναγιώτης Λαφαζάνης, προέκυψε ότι η Eldorado Gold δεν διέθετε την “καθαρή” τεχνολογία, που είχε δεσμευτεί να δημιουργήσει, προκειμένου να παράγεται, χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες για το περιβάλλον, ο χρυσός από τα εξορυσσόμενα μεταλλεύματα", ανέφερε τέλος ο κ. Στρατούλης.

 

ΣΧΟΛΙΑ