Διαμαρτυρία μεταναστών στο hot spot της Μόριας
  Τρίτη, 5 Απρ 2016      12:10      0

Διαμαρτυρία μεταναστών στο hot spot της Μόριας

Περίπου 100 μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, που βρίσκονται υπό περιορισμό στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο, έχουν καταλάβει αυτή των ώρα τον χώρο της εισόδου στο hot spot και πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία...

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας χαρτόνια όπου έχουν γράψει τα αιτήματά τους, ζητούν να απελευθερωθούν και να μην απελαθούν στην Τουρκία σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών. 

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις Τούρκου κυβερνητικού αξιωματούχου, η χώρα του θα δεχθεί αύριο 200 «παράτυπους» μετανάστες από τα ελληνικά νησιά.

Διαμαρτυρία και στην Ειδομένη

Σε μια ειρηνική διαμαρτυρία προχώρησαν παιδιά-πρόσφυγες μπροστά στον φράχτη της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Κρατώντας λευκά λουλούδια κι ένα πανό που έγραφε «We are killed silently» (Μας σκοτώνουν σιωπηλά) μια ομάδα παιδιών- προσφύγων ξεκίνησε από τον καταυλισμό της Ειδομένης και προχώρησε ως τη σιδερόφραχτη πύλη πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ- ΜΠΕ στην περιοχή, η αστυνομία έδωσε άδεια στα παιδιά να φτάσουν ως το φράχτη, κι εκεί, αφού άφησαν κάποια λουλούδια πάνω στις γραμμές και πέταξαν κάποια άλλα στην άλλη πλευρά, εκεί όπου είναι ανεπτυγμένες οι δυνάμεις της γειτονικής χώρας, κάθισαν για λίγο πάνω στις γραμμές και στη συνέχεια αποχώρησαν.

ΣΧΟΛΙΑ