Διαδηλωτές έξω από τη ΔΕΘ όπου μιλούσε ο Σαμαράς
  Πέμπτη, 15 Μάι 2014      21:29      0

Διαδηλωτές έξω από τη ΔΕΘ όπου μιλούσε ο Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιούσε την προεκλογική του ομιλία...

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες, που συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες για τις διαθεσιμότητες, αλλά και μέλη επιτροπών αλληλεγγύης διαδήλωσαν για το θάνατο των ανθρακωρύχων στην Τουρκία.

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Λευκού Πύργου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου είχαν συγκεντρωθεί σχολικοί φύλακες. Την ώρα εκείνη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιούσε την προεκλογική του ομιλία και σε κάποια στιγμή οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν την κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεων, αλλά παρεμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Νωρίτερα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, πραγματοποιήθηκε στην Καμάρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θάνατο των ανθρακωρύχων και στη συνέχεια πορεία μέχρι το τουρκικό προξενείο. Και εκεί αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν το κτίριο, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι διαδηλωτές κατέληξαν στην περιοχή του Λευκού Πύργου, όπου ενώθηκαν με εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες που είχαν αποχωρήσει από τη ΔΕΘ.

ΣΧΟΛΙΑ