Δ. Παπαγγελόπουλος: Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος την έρευνα για το
μαύρο χρήμα
  Παρασκευή, 18 Δεκ 2015      00:38      0

Δ. Παπαγγελόπουλος: Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος την έρευνα για το μαύρο χρήμα

"Εμπιστεύομαι το δικαστικό σώμα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων"...

Αποφασισμένη να κερδίσει πάση θυσία τον πόλεμο κατά της διαφθοράς εμφανίζεται η κυβέρνηση. Η πρόσφατη έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων στη UBS και οι κατασχέσεις σκληρών δίσκων και ηλεκτρονικών αρχείων με τα ονόματα δεκάδων μεγαλοκαταθετών από την τράπεζα καταδεικνύουν την πολιτική βούληση να βγουν στη φόρα δωροδοκούντες παράγοντες και επίορκοι δωρολήπτες δημόσιοι λειτουργοί, διακινητές μαύρου χρήματος, μεγαλοφοροφυγάδες του εξωτερικού, όλοι αυτοί που είχαν εξασφαλίσει ασυλία επί δεκαετίες σε βάρος των πολιτών και του Δημοσίου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια έχει αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που κλήθηκε από τον πρωθυπουργό –τον περασμένο Μάιο, ως υφυπουργός Δικαιοσύνης στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ– επικεντρώθηκε στο πώς θα «ξετρυπώσει» τα... τρωκτικά του δημόσιου χρήματος. Δουλεύοντας μεθοδικά με τον γενικό γραμματέα κατά της Διαφθοράς, Γιώργο Βασιλειάδη, και το επιτελείο τους και αξιοποιώντας διεθνείς συνεργασίες, συνέλεξαν στοιχεία, ταυτοποίησαν λογαριασμούς, συνέδεσαν ύποπτες υποθέσεις μεταξύ τους και έφεραν αποτελέσματα.

Ένα team ικανότατων εισαγγελικών λειτουργών ανέλαβε να σηκώσει το βαρύ φορτίο της ανακριτικής δουλειάς, με αποκορύφωμα την πρόσφατη έφοδο στα γραφεία της τράπεζας. Περίπου 200 μεγαλοκαταθέτες ταυτοποιήθηκαν με λογαριασμούς από 1,5 εκατ. μέχρι 12 εκατ. ευρώ – ανάμεσα τους πρόσωπα που σχετίζονται με διάφορους τρόπους με την πολιτική, τη δημόσια ζωή και το επιχειρείν. «Οι οικονομικοί εισαγγελείς έκαναν εξαιρετική δουλειά. Δεν άλλαξαν, είναι οι ίδιοι, αλλά πλέον υπάρχει η πολιτική βούληση για κάθαρση. Πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα και στη συνέχεια να αποδοθεί η φορολογική δικαιοσύνη. Δεν είμαστε κυνηγοί κεφαλών, απλώς θα εφαρμόσουμε το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους», σημειώνει στα «Επίκαιρα» ο γ.γ. κατά της Διαφθοράς, Γ. Βασιλειάδης.

 

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ