«Αστακός» η Αθήνα: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δρακόντεια μέτρα
ασφαλείας για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου
  Πέμπτη, 7 Σεπ 2017      13:49      0

«Αστακός» η Αθήνα: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα ακόμα και ελεύθεροι σκοπευτές μετέχουν στο δίκτυο ασφαλείας που τίθεται σε ισχύ από σήμερα το πρωί στην Αθήνα με αφορμή τον ερχομό του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Τα μέτρα στους δρόμους θα τεθούν σε ισχύ απο σήμερα στις 10:00 το πρωί  και θα διαρκέσουν έως και τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, απαγόρευση συγκεντρώσεων αλλά και απομάκρυνση σταθμευμένων αυτοκινήτων θα τεθούν σε εφαρμογή από τα σημεία απο όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή.

Παράλληλα, η Αστυνομία έχει καταστρώσει σχέδιο ασφαλείας για την ομιλία του Γάλλου προέδρου στην Πνύκα, ενώ σε «απόρθητο φρούριο» θα μετατραπεί και η Γαλλική πρεσβεία όπου θα διαμείνει ο Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του.

Απροσπέλαστο θα είναι το κέντρο της Αθήνας καθώς όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, θα πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου. Οι ρυθμίσεις θα γίνονται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες ενώ για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων θα γίνονται εκτροπές.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την Τροχαία από τις 10 το πρωί θα ξεκινήσει σταδιακά το κλείσιμο οδικών αρτηριών. Συγκεκριμένα, αρχικά θα κλείσει η Βασιλίσσης Σοφίας από την Κωνσταντίνου μέχρι την Αμαλίας, αλλά και οι δρόμοι γύρω απο το Προεδρικό Μεγάρο.

Στη συνέχεια η οδός Ριζάρη, η Βασιλίσσης Όλγας, η Αμαλίας, η Φιλελλήνων και η Σταδίου από την οδό Αμερικής έως την Πλατεία Συντάγματος. Από τις 11 το έως τις 2 το μεσημέρι θα αρχίσει το κλείσιμο της Λεωφόρου Αλίμου, της Κατεχάκη και της Μεσογείων από την Κανελλοπούλου έως τη Φειδιππίδου, η Μιχαλακοπούλου και η Κηφισίας έως την Κατεχάκη.

Είναι προγραμματισμένο να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος όλων ανεξαιρέτως των σημείων διέλευσης της αυτοκινητοπομπής από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Η αστυνομία επικαλούμενη λόγους ασφαλείας απαγορεύει τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, στο αεροδρόμιο και στα σημεία από τα οποία θα περάσει η αυτοκινητοπομπή.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στη Χώρα μας του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. EMMANUEL MACRON, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία κατά το χρονικό διάστημα από 07:00 ώρα της Πέμπτης 07 Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι και την 24:00 ώρα της ιδίας, στις ακόλουθες περιοχές:

α. Στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

β. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών

γ. Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

 

ΣΧΟΛΙΑ