Αποχωρούν οι αγρότες και από Μουδανιά και Μικροθήβες
  Κυριακή, 28 Φεβ 2016      12:20      0

Αποχωρούν οι αγρότες και από Μουδανιά και Μικροθήβες

Αποκλιμακώνουν και αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες του μπλόκου των Μουδανιών και των Μικροθηβών...

Σήμερα στις 11.00 το πρωί αποχωρούν «με το κεφάλι ψηλά και συντεταγμένα» οι αγρότες από το μπλόκο των Μουδανιών, «ακριβώς όπως ήρθαμε στο μπλόκο, που το στήσαμε σε χρόνο ρεκόρ, με αγρότες από την ευρύτερη περιοχή (συνολικά 13 χωριά)», όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Βαγγέλης Μισαηλίδης.

Την απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεών τους πήραν στη χθεσινή γενική συνέλευσή τους. «Μετά από 43 ημέρες αγώνα ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε τους συναδέλφους μας, που ενώ εμείς αγωνιζόμασταν για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, αυτοί παρέμεναν αμετακίνητοι στο καναπέ τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, και στην οποία παραθέτουν την πλούσια δράση τους στη διάρκεια των 43 ημερών του μπλόκου Μουδανίων: γύρισαν με τα αγροτικά τους οχήματα πολλά χωριά του νομού Χαλκιδικής, προχωρούσαν καθημερινά σε πολύωρους αποκλεισμούς, πραγματοποίησαν καταλήψεις σε τράπεζες και την εφορία και έδιναν το «παρών» σε όλες τις συλλογικές δράσεις που πραγματοποιούνταν από όλες τις δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στον κλάδο.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, μοίρασαν ελιές και ελαιόλαδο στους διερχόμενους οδηγούς, επισκέφθηκαν τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού, και δύο άτομα του μπλόκου συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με αντιπροσωπεία από κλάδο.

Οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών μετά τους συναδέλφους τους στα Τέμπη και άλλες περιοχές της χώρας αύριο το πρωί στις 10.30 θα αποσύρουν τα τρακτέρ και τα γεωργικά τους μηχανήματα από τον οδικό κόμβο.

Η απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων έγινε μέσω γενικής συνέλευσης στο μπλόκο με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών από τις περιοχές του Αλμυρού, των Φαρσάλων και του Βελεστίνου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Μικροθηβών Χρήστος Πάντσιος, «οι αγρότες δεν αποχωρούν, αλλά αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου, και περιμένουμε ο πρωθυπουργός να τηρήσει τα υπεσχημένα προς τον αγροτικό κόσμο, οι δε συντονιστικές επιτροπές δεν θα διαλυθούν, αλλά θα παρακολουθούν τις εξελίξεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ