Αποχωρεί από τον ΟΤΕ ο Π. Βουρλούμης
  Δευτέρα, 4 Οκτ 2010      14:29      0

Αποχωρεί από τον ΟΤΕ ο Π. Βουρλούμης

Την επιθυμία του να αποχωρήσει από το τιμόνι του ΟΤΕ εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του...

Οργανισμού κ. Παναγιώτης Βουρλούμης στη διάρκεια γεύματος εργασίας που παρέθεσε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους. "Επιθυμώ πάρα πολύ να αποχωρήσω από τον ΟΤΕ", τόνισε ο κ. Βουρλούμης σημειώνοντας ότι αυτό είναι το σωστό για τον ΟΤΕ, καθώς, όπως είπε, μεταβατικές καταστάσεις που παρατραβάνε είναι βλαβερές. Σε ερώτηση για το πότε προσδιορίζει τον χρόνο αποχώρησής του ο κ. Βουρλούμης το προσδιόρισε μέχρι τέλος του χρόνου σημειώνοντας ότι πρέπει να δοθεί γρήγορα μια λύση και να τελειώνει αυτή η κατάσταση.

Σημείωσε, τέλος, ότι υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των βασικών μετόχων του ΟΤΕ για το σχήμα που θα τον διαδεχθεί. Πρόσθεσε επίσης ότι οι μεταβατικές καταστάσεις που τραβάνε πολύ είναι βλαβερές για τον Οργανισμό γι΄αυτό γρήγορα πρέπει να δοθεί λύση. "Επιθυμώ πάρα πολύ να αποχωρήσω από τον ΟΤΕ"δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Βουρλούμης προσθέτοντας πως η κατάσταση αυτή πρέπει να τελειώσει.

Σε ερώτηση σχετικά με τις διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον του ο κ. Βουρλούμης είπε ότι δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα και ότι το θέμα βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και καλό θα είναι να περιμένουμε τις αποφάσεις της. Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μεταξύ άλλων ο κ.Βουρλούμης: -Δεν θέλησε να ασκήσει κριτική για την έκτακτη εισφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις που επέβαλε η κυβέρνηση. Σημείωσε όμως ότι "αν συνεχιστεί η αφαίμαξη" θα υπάρξουν σοβαροί κλυδωνισμοί στη βάση της ελληνικής οικονομίας. -Απέδωσε την πτώση της μετοχής του ΟΤΕ στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό χρηματιστήριο και σημείωσε πως η μετοχή του ΟΤΕ είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη ευκαιρία, αλλά χρειάζεται υπομονή.

 -Δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα διανεμηθεί μέρισμα για την οικονομική χρήση του 2010. Θα εξετάσουμε τα οικονομικά στοιχεία και θα ακούσουμε τις προτάσεις των μετόχων, τόνισε ο κ.Βουρλούμης. -Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην ΕΕΤΤ σημειώνοντας ότι με την πολιτική που ασκεί ανάγκασε τον ΟΤΕ να χάσει σοβαρό μερίδιο της αγοράς και διερωτήθηκε "μέχρι πού θέλουν να φθάσουν τον ΟΤΕ". -Ανακοίνωσε την πρόθεση του ΟΤΕ να πουλήσει πακέτο των μετοχών 20% που έχει στη Σέρμπια Τέλεκομ, σε τιμή που θα εγκρίνει το ΔΣ του ΟΤΕ.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής η Σερβία δεν έχει δημοσιοποιήσει τους όρους του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση του ΟΤΕ στη Σερβία ήταν της τάξης των 155 εκατ. ευρώ. -Η οπτική ίνα μέχρι το Καφάο και το σπίτι θα είναι η βασική επένδυση του ΟΤΕ για την επόμενη τριετία, ενώ στην Κοσμοτέ προτεραιότητα θα δοθεί στην ανάπτυξη του ευρυζωνικού δικτύου. -Εκτίμησε ότι για να παραμείνει οικονομικά ανταγωνιστικός ο ΟΤΕ, πρέπει να υπάρξει μείωση προσωπικού, όχι με εθελούσια έξοδο αλλά με λογικές αποζημιώσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε επίσης την ανάγκη να παγώσουν οι αποδοχές συμπεριλαμβανομένων και των ωριμάνσεων.

-Ανακοίνωσε ότι στόχος του Οργανισμού είναι να υπάρξει μεταξύ ΟΤΕ και Κοσμοτέ ένα ενιαίο δίκτυο και μία ενιαία εμπορική πολιτική, σημείωσε όμως ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα. -Κατά την άποψη του κ. Βουρλούμη η απώλεια πελατών οφείλεται στις χαμηλότερες τιμές των ανταγωνιστών του Οργανισμού, εξ αιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η ΕΕΤΤ. "Ο ρυθμιστής μας αναγκάζει να πουλάμε ακριβά", πρόσθεσε. Για την αναχρηματοδότηση των ομολόγων του ΟΤΕ για την οποία θα χρειαστούν περίπου 2 δισ. ευρώ στους επόμενους δώδεκα μήνες ο κ. Βουρλούμης είπε ότι η Ντόιτσε Τέλεκομ έχει προτείνει να αναλάβει το θέμα αυτό και ήδη υπάρχει σχετική έγκριση από τους μετόχους του Οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ