Απορρίπτει πρόωρες εκλογές
  Δευτέρα, 25 Οκτ 2010      09:54      0

Απορρίπτει πρόωρες εκλογές

Το μετεκλογικό τοπίο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, επιχειρεί να «καθαρίσει» από τώρα ο...

Αντ. Σαμαράς, ο οποίος διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν προτίθεται να ζητήσει τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών, στην περίπτωση που είναι ο νικητής της επικείμενης αναμέτρησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος από τη Μεσσηνία, όπου περιόδευσε χθες, κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό για καλλιέργεια ψευτο-διλημμάτων με στόχο τον πολιτικό εκβιασμό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, έχει επισημάνει ότι αυτό που θα επιδιώξει την επόμενη ημέρα των εκλογών, είναι άμεση αλλαγή πολιτικής στην οικονομία.

Στη Ρηγίλλης, τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις:

Η πλειονότητα των συνεργατών του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι δεν είναι η ώρα να πιεστεί το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου προς την κατεύθυνση των εκλογών κι αυτό γιατί εάν η ΝΔ κερδίσει, θα πάρει στα «χέρια της» την «καυτή πατάτα» του μνημονίου, ενώ εάν χάσει, οι εσωκομματικοί κλυδωνισμοί θα είναι μεγάλοι και ενδεχομένως να συμπαρασύρουν και τον ίδιο. Ωστόσο, υπάρχει και μια μερίδα βουλευτών της ΝΔ που εκτιμά ότι τώρα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή του και πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συσπειρώσει τους δικούς του οπαδούς, κορυφώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κατάθεση αιτήματος για προσφυγή στον ελληνικό λαό.

ΣΧΟΛΙΑ