Αποκλείονται οι οδοντίατροι από το σύστημα ηλεκτρονικής
συνταγογράφησης
  Τρίτη, 15 Μάρ 2016      17:58      0

Αποκλείονται οι οδοντίατροι από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Η εφαρμογή των τελευταίων υπουργικών αποφάσεων αποκλείει τους οδοντιάτρους του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση χαμηλού κόστους διαγνωστικών και παρακλινικών εξετάσεων, γεγονός, που σύμφωνα με την Ελληνική  Οδοντιατρική Ομοσπονδία , παρεμποδίζει την άσκηση του επαγγέλματός του.

 

Για αποκλεισμό από το σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ των οδοντιάτρων των νοσοκομείων του ΕΣΥ και των μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ, κανει λόγο η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία που χαρακτηρίζει την απόφαση «αιφνιδιαστική».

Οι υπουργικές αποφάσεις ΦΕΚ 2243 Β’/18-8-2014 και 35 Β’/14-1-2015 είχαν ληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχαν ως στόχο τον περιορισμό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, οι οδοντίατροι κάνουν λόγο για αιφνίδιο αποκλεισμό τους που παρεμποδίζει την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος, καθώς οι εργαζόμενοι σε δημόσιες δομές υγείας δεν θα μπορούν να γράψουν στους ασθενείς ούτε μία ακτινογραφία ή μια εξέταση αίματος.

«Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ως άνω απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, η οποία υπογραμμίζει με τον πλέον οδυνηρό τρόπο το γεγονός ότι η δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια οδοντιατρική περίθαλψη στην χώρα μας παραμένει εντελώς περιθωριακή» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Οι οδοντίατροι του δημοσίου τομέα Υγείας καλούν τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναθεωρήσει τις συγκεκριμένες αποφάσεις δίνοντας τους την δυνατότητα συνταγογράφηση διαγνωστικών και παρακλινικών εξετάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ