Αποκάλυψη: Πώς έμεινε η Ροδόπη χωρίς Χριστιανό βουλευτή – Το
παρασκήνιο - Οι συνέπειες
  Παρασκευή, 25 Σεπ 2015      00:08      0

Αποκάλυψη: Πώς έμεινε η Ροδόπη χωρίς Χριστιανό βουλευτή – Το παρασκήνιο - Οι συνέπειες

Το μυστικό ραντεβού πρώην «γαλάζιου» υπουργού με τον γιο του Σαδίκ και η «μετακίνηση» του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ιλχάν στο Ποτάμι...

ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ

 

H αποτυχία εκλογής χριστιανού βουλευτή στη Ροδόπη και η ανάδειξη τριών μουσουλμάνων βουλευτών δεν οφείλεται μόνο στα ύπουλα πολιτικά παιχνίδια που είχαν στόχο τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και την ακύρωση της συμμετοχής του στη μετεκλογική κούρσα διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι μία μόνο όψη στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος εθνικού εγκλήματος, πτυχές του οποίου αποκαλύπτουν σήμερα τα «Επίκαιρα».

Μέρες μετά την προκήρυξη των εκλογών, όταν έγινε γνωστό ότι θα διεξάγονταν με λίστα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Τάκης Χαρίτος –ένα από τα παλαιότερα και πλέον έμπειρα στελέχη της Αριστεράς στη Θράκη– παρενέβη με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και έθεσε ζήτημα αλλαγής στη λίστα κατάταξης των βουλευτών. Στόχος του ήταν να αποκτήσει και η χριστιανική πλειοψηφία –ειδικά αυτή που ψηφίζει το κυβερνών κόμμα– δικαίωμα εκπροσώπησης στη Βουλή. Με αίτημά του στα κεντρικά της Κουμουνδούρου, στην αρμόδια επιτροπή κατάρτισης ψηφοδελτίων, ζήτησε να υποχωρήσει στην τρίτη θέση της λίστας ο Αχμέτ Καραγιουσούφ και να ανεβεί ο ίδιος στη δεύτερη θέση προκειμένου να εκλέξει και χριστιανό βουλευτή ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή – ποτέ δεν είχε.

Το αίτημά του όμως απερρίφθη με ένα απλό σκεπτικό: η οιαδήποτε αλλαγή στη λίστα κατάταξης με βάση τη σταυροδοσία πιθανόν να ερέθιζε όσους δίνουν γραμμή στη μειονότητα και να έχανε έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ πολύτιμες ψήφους. Το γεγονός, άλλωστε, ότι το Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα είχαν θέσει ως επικεφαλής των ψηφοδελτίων τους μειονοτικό υποψήφιο (!) σε μια περιοχή όπου υπάρχει χριστιανική πλειονότητα πίεσε ακόμη περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ