Απάντηση ΟΗΕ στον Ν.Κοτζιά για την... ακεραιότητα Άιντε
  Τετάρτη, 26 Απρ 2017      09:59      0

Απάντηση ΟΗΕ στον Ν.Κοτζιά για την... ακεραιότητα Άιντε

Ο εκπρόσωπος τύπου των Ηνωμένων Εθνών, Στέφαν Ντούρατζιτς, επιβεβαίωσε σήμερα ότι παραλήφθηκε από τον γ.γ. του ΟΗΕ η επιστολή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά...

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στην επιστολή του επέκρινε τον Έσπεν Μπαρθ Άιντε ότι «ενεργεί υπέρ της τουρκικής πλευράς, αντί να ενεργεί ως διαμεσολαβητής του ΟΗΕ».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στη Λευκωσία ο κ. Ντούρατζιτς δήλωσε: «Θα ήθελα να επαναλάβω ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι κυπριακής ιδιοκτησίας, καθοδηγούνται από τους δύο ηγέτες, και διευκολύνονται από τα Ηνωμένα Έθνη μέσω του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα Έσπεν Μπαρθ Άιντα». 

Ο κ. Άιντε, συνέχισε ο κ. Ντούρατζιτς, «έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του γενικού γραμματέα για την εκτέλεση της εντολής του σε αυτή την κρίσιμη στιγμή των ειρηνευτικών συνομιλιών».

Καταλήγοντας, ο κ . Ντούρατζιτς σημείωσε ότι ο γενικός γραμματέας και ο ειδικός σύμβουλός του βρίσκονται σε συχνή επαφή με όλους τους σχετικούς διεθνείς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς μια ενωμένη Κύπρος θα είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ