Αντωνοπούλου: Οκτάμηνα από πεντάμηνα τα προγράμματα για ανέργους
  Παρασκευή, 19 Φεβ 2016      11:16      0

Αντωνοπούλου: Οκτάμηνα από πεντάμηνα τα προγράμματα για ανέργους

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου έκανε λόγο για πολιτικές στην Ευρώπη, που αντί να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας γεννούν ανεργία...

"Είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργούμε μέσα σ' ένα ασφυκτικό περιβάλλον διότι υπάρχουν πολιτικές, οι οποίες γεννούν ανεργία και από την άλλη εμείς προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τους ανέργους" είπε η κ. Αντωνοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" με τον Κώστα Μπλιάτκα.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι αν οι μισθοί στην Ευρώπη αυξάνονταν αυτή τη στιγμή από 0,5% έως 1,5%, ο αριθμός των ανέργων, από 23 εκατομμύρια θα μειώνονταν περίπου στο μισό. "Έχουμε περάσει σε μια λογική που δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αυτού του είδους η συζήτηση ώστε να αλλάξουμε προσανατολισμό στις πολιτικές, που εφαρμόζονται εν γένει" επισήμανε η υπουργός.

Υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί τους τελευταίους μήνες να εξηγήσει στους εκπροσώπους της αρμόδιας επιτροπής της Κομισιόν, ότι τα προγράμματα ανεργίας δεν πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στην κατάρτιση, αλλά κυρίως στην απασχόληση γιατί, όπως αναρωτήθηκε η κ. Αντωνοπούλου "όσο και να καταρτίζεις ανθρώπους, αν δεν υπάρχει ζήτηση ποιος θα τους προσλάβει";

"Συμφωνήσαμε με την επίτροπο της Κομισιόν σε θέματα απασχόλησης, ότι τα προγράμματα που ήταν πεντάμηνα θα είναι οκτάμηνα από 'δω και πέρα. Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτά που κάνουμε δεν είναι πελατειακά, ότι θα έχουν αποτελέσματα, ότι ξέρουμε πώς να την κάνουμε τη δουλειά" επισήμανε και υπογράμμισε ότι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στο ζήτημα της απασχόλησης είναι να υποστηρίξει τους ανέργους και ιδιαίτερα μακροχρόνια ανέργους, αλλά και όσους νέους δεν έχουν την πρώτη εργασιακή τους εμπειρία.

"Με τους πενιχρούς πόρους προσπαθούμε όσο γίνεται περισσότερος κόσμος, ο οποίος είναι άνεργος και ιδιαίτερα μακροχρόνια άνεργος, να μπορέσει να ενταχθεί μέσα σ' αυτά τα προγράμματα" κατέληξε η αναπληρώτρια υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ