Ανθρωποκυνηγητό στην Ευρώπη για τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ, οδηγό
του βαν που αιματοκύλησε τη Λας Ράμπλας
  Δευτέρα, 21 Αυγ 2017      14:52      0

Ανθρωποκυνηγητό στην Ευρώπη για τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ, οδηγό του βαν που αιματοκύλησε τη Λας Ράμπλας

Οι ισπανικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καταζητούμενος Γιουνές Αμπουγιακούμπ, 22χρονος Μαροκινός είναι ο οδηγός του βαν που σκότωσε 14 ανθρώπους και τραυμάτισε 100 στη Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης.

 

 

Η αστυνομία καταζητεί τον Αμπουγιακούμπ — τον μοναδικό από τους 12 υπόπτους που εξακολουθεί να διαφεύγει — εδώ και αρκετές ημέρες αλλά οι αρχές δεν τον είχαν ταυτοποιήσει ως τον οδηγό του βαν.

Ερωτηθείς σήμερα από το καταλανικό ραδιόφωνο αν ο Αμπουγιακούμπ ήταν ο οδηγός, ο Χοάκιμ Φορν, ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, είπε: «Αυτή είναι μια από τις υποθέσεις. Είναι η βασική. Τα πάντα συγκλίνουν σε αυτό. Σήμερα θα αναλύσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία και (θα εξηγήσουμε) γιατί καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα».

Η αστυνομία πραγματοποίησε περισσότερες εφόδους στη διάρκεια της νύχτας σε σπίτια στην πόλη Ριπόλ, όπου κατοικούσαν πολλοί από τους υπόπτους, είπε ο Φορν.

Ο Φορν συμπλήρωσε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό του Αμπουγιακούμπ έχει επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
«Αυτό το πρόσωπο δεν καταζητείται πλέον μόνο στην Καταλονία αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι μια προσπάθεια της ευρωπαϊκής αστυνομίας».

Χθες Κυριακή, οι αρχές δεν απέκλειαν ο Αμπουγιακούμπ να έχει περάσει από τα σύνορα στη Γαλλία.

Φωτογραφίες του τζιχαντιστή δημοσιεύει η ισπανική εφημερίδα El Pais. Σε αυτές ο οδηγός φαίνεται να αποχωρεί με απόλυτη ψυχραιμία από το σημείο της επίθεσης. Σύμφωνα με την El Pais, ο τζιχαντιστής μετά την επίθεση φαίνεται να κατευθύνεται προς την αγορά της Μποκερία.

ΣΧΟΛΙΑ