Άνοιξη
  Παρασκευή, 8 Απρ 2016      18:05      0

Άνοιξη

Η πολυαναμενόμενη συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, τη διαπλοκή και τη διαφθορά που διεξήχθη την Τρίτη, παρά τα κάποια σημαντικά που ειπώθηκαν, άφησε μια γεύση ανικανοποίητου....

Είτε γιατί οι προσδοκίες για αποκαλύψεις που είχαν καλλιεργηθεί ήταν μεγαλύτερες είτε γιατί ο ελληνικός λαός κουράζεται περισσότερο από την πρακτική καθημερινότητά του και θεωρεί εκ των προτέρων ατελέσφορη μια τέτοια διαδικασία για τα πραγματικά του προβλήματα.

Κι αυτά τα προβλήματα θα λυθούν μόνο όταν η χώρα μπορέσει να επανέλθει έστω και σε φάση μερικής κανονικότητας. Για να συμβεί όμως αυτό, πρέπει να τελειώσει το συντομότερο η αξιολόγηση. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το οικονομικό επιτελείο και όλη η κυβέρνηση επιδιώκουν αυτό να γίνει επιτέλους μέχρι το Πάσχα. Το χρονοδιάγραμμα εκ των πραγμάτων και λόγω των νέων, απρόσμενων απαιτήσεων που προβάλλουν κάθε φορά οι θεσμοί αλλάζει.

Πρέπει όμως το μαρτύριο της σταγόνας και των απειλών να τελειώσει. Έχουμε δώσει πολλά και, δυστυχώς, ίσως χρειαστεί να δώσουμε λίγα ακόμα, ας ελπίσουμε προσωρινά. Το τέλος αυτού του πρώτου αλλά σημαντικού σταδίου δεν θα σημαίνει και το τέλος της δοκιμασίας. Θα είναι, ωστόσο, μια νέα αρχή. Μια αρχή που θα δείχνει ότι ακόμα και η τσαλακωμένη από τους δανειστές εκδοχή της διαπραγμάτευσης είναι καλύτερη από την άνευ όρων και εκ των προτέρων παράδοση. Η κοινωνία εξαντλημένη και η αγορά απισχνασμένη από ρευστό περιμένουν να δουν φως.

Κάθε χρόνο, λοιπόν, τέτοια εποχή αλλάζει η ώρα και μαζί της μεγαλώνει και η μέρα. Ζούμε περισσότερο στο φυσικό φως. Σε αυτό το μαγικό φως της άνοιξης. Κι επειδή η χώρα μας, η Ελλαδίτσα, είναι προικισμένη με φυσική ομορφιά, αυτό το φως διαχέεται και φωτίζει κάθε γωνιά της. Μαζί με τη φετινή άνοιξη της φύσης ευελπιστούμε και στην άνοιξη σε όλους τομείς για τη χώρα μας. Να περάσουμε σε μια νέα εποχή, έστω και με αργά αλλά σταθερά βήματα.

Ο Απρίλιος θα είναι ο μήνας που θα κρίνει πολλά για το μέλλον μας. Οι Κασσάνδρες και οι Σειρήνες του νεοφιλελευθερισμού και των ανάλγητων πολιτικών θέλουν να προεξοφλήσουν την αποτυχία, λες και έχουν να κερδίσουν τίποτα από τα ερείπια μιας χώρας. Εμείς όμως, ως κοινωνία και ως χώρα, θα έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε. Ας κάνουν και οι άλλοι το καθήκον τους, για το οποίο έχουν δεσμευτεί. Πρέπει να προχωρήσουμε...

Στρυμών

Τεύχος 334

 

ΣΧΟΛΙΑ