Ανεργία, οικονομία και μετανάστευση τα μεγαλύτερα προβλήματα των
Ελλήνων
  Δευτέρα, 22 Φεβ 2016      14:08      0

Ανεργία, οικονομία και μετανάστευση τα μεγαλύτερα προβλήματα των Ελλήνων

Η ανεργία, η οικονομία και η μετανάστευση αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τους Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα...  

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, οι Έλληνες ιεραρχούν ως κορυφαίο εθνικό πρόβλημα την ανεργία (55%) και τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας (45%), ενώ ως μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση θεωρούν τις υψηλές μεταναστευτικές ροές (52%).

Παράλληλα, οι Έλληνες είναι οι πιο απαισιόδοξοι μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, καθώς το 45% αναμένει επιδείνωση της ζωής του, ενώ το συντριπτικό 92% δηλώνει ότι η ποιότητα της ζωής του έχει υποτιμηθεί.

Ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά δυσπιστίας προς τους εγχώριος και ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς το 81% δηλώνει δύσπιστο ως προς την Ε.Ε., το 71% προς το Ευρωκοινοβούλιο, το 75% προς την Κομισιόν και το 78% προς την ΕΚΤ.

Σε εθνικό επίπεδο, το 92% αποδοκιμάζει τα πολιτικά κόμματα, το 83% τη Βουλή, το 82% την κυβέρνηση και το 82% τις τοπικές ή περιφερειακές αρχές. Το αντίστοιχο ποσοστό δυσπιστίας προς τα ΜΜΕ ανέρχεται έως και το 80%.

Στο ζήτημα της μετανάστευσης, η πλειοψηφία των Ελλήνων (85%) θεωρεί ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να βοηθήσει τους πρόσφυγες – μετανάστες. Μάλιστα, πρόκειται για το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 28 κρατών – μελών.

Τέλος, σε ποσοστό 70%, οι Έλληνες τάσσονται υπέρ του ευρώ και της Ευρωζώνης, ποσοστό το οποίο είναι αυξημένο κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες έναντι της προηγούμενης μέτρησης.

ΣΧΟΛΙΑ