ΑΝΕΛ: «Παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα η Αλβανία»
  Δευτέρα, 31 Οκτ 2016      19:04      0

ΑΝΕΛ: «Παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα η Αλβανία»

«Η απόφαση της αλβανικής διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου της Χειμάρρας, να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις των οικιών 19 οικογενειών που ανήκουν στην ελληνική μειονότητα της πόλης είναι απαράδεκτη και επιλεκτική και συνιστά ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων (μειονοτικών) δικαιωμάτων», υπογραμμίζει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), Μανταλένα Παπαδοπούλου, για ένα θέμα στο οποίο έχουν αναφερθεί και τα «Επίκαιρα».

«Είναι επίσης προκλητικό το γεγονός ότι η επίδοση των ειδοποιητηρίων για κατεδαφίσεις των οικιών στους Έλληνες ιδιοκτήτες τους έγινε την ημέρα της εθνικής επετείου», πρόσθεσε.

«Να ακυρώσει την απόφαση»

«Σε κάθε περίπτωση, η ενέργεια των αλβανικών αρχών να κατεδαφίσουν τις κατοικίες των Ελλήνων στη Χειμάρρα είναι ασύμβατη με τους κανόνες που πρέπει να διέπουν ένα κράτος δικαίου, ο σεβασμός των οποίων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αλβανική κυβέρνηση θα πρέπει να προβεί άμεσα στην ακύρωση αυτής της απόφασης και να προστατέψει τα δικαιώματα των Ελλήνων κατοίκων της Χειμάρρας», καταλήγει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

ΣΧΟΛΙΑ