Αναμένεται παρέμβαση Τσίπρα στην Ολομέλεια για το Προσφυγικό
  Τετάρτη, 24 Φεβ 2016      17:04      0

Αναμένεται παρέμβαση Τσίπρα στην Ολομέλεια για το Προσφυγικό

«Ένας μόνος τρόπος υπάρχει για να μην αφήνουμε να έρχονται οι βάρκες στην Ελλάδα. Να τις τρυπάμε. Αλλά εμείς αυτό δεν θα το κάνουμε» είπε ο υπουργός Επικρατείας Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για άσκοπη αντιπολιτευτική τακτική...

 

Παρέμβαση για την προσφυγική κρίση αναμένεται να κάνει το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων».

Νωρίτερα, έχει οριστεί να μιλήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ ανοικτό παραμένει μέχρι στιγμής, ποιοι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί θα πάρουν τον λόγο.

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου, τόσο ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, όσο και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απάντησαν στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό πρόβλημα κάνοντας λόγο για λάθος αντιπολιτευτική τακτική.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για άσκοπη αντιπολιτευτική τακτική ενώ τόνισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

«Εδώ και 20 μέρες όλη η Ευρώπη που είναι με την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια, μας δίνει συγχαρητήρια γιατί ανταποκριθήκαμε σύντομα στις ανάγκες που προέκυψαν με τις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων που πέρασαν από τη χώρα μας. Έχουμε πραγματικά τελειώσει και τα hot spots και τα κέντρα φιλοξενίας», επεσήμανε ο κ. Φλαμπουράρης και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί και τις διεθνείς επαφές και με σοβαρότητα να αντιμετωπίσει αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν. Όταν ξέρουμε ότι οι ροές των προσφύγων δεν εξαρτώνται από εμάς δεν πρέπει να καταγγέλλεται η κυβέρνηση. Αν έχετε συγκεκριμένη πρόταση να την καταθέσετε να τη συζητήσουμε. Ένας μόνος τρόπος υπάρχει για να μην αφήνουμε να έρχονται οι βάρκες στην Ελλάδα. Να τις τρυπάμε. Αλλά εμείς αυτό δεν θα το κάνουμε».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «είναι περίεργο την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δέχεται συγχαρητήρια από το εξωτερικό, εντός της χώρας η αντιπολίτευση να επικρίνει τους χειρισμούς της».

ΣΧΟΛΙΑ