Αλέξης Τσίπρας: Ο Γιάννης Στουρνάρας παραδέχεται ότι υπάρχει νέο
μνημόνιο
  Σάββατο, 26 Απρ 2014      19:47      0

Αλέξης Τσίπρας: Ο Γιάννης Στουρνάρας παραδέχεται ότι υπάρχει νέο μνημόνιο

Σκληραίνει την κόντρα του με την κυβέρνηση ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας...

«Λάβαμε την επίσημη απάντηση του υπουργού Οικονομικών, στην οποία επί της ουσίας παραδέχεται ότι υπάρχει νέο μνημόνιο» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Realnews, επικαλούμενος την απάντηση του κ. Στουρνάρα στο αίτημα του, να κατατεθεί στη Βουλή η τελευταία συμφωνία με την τρόικα.

Ο κ. Τσίπρας προσθέτει πως «αυτή η παραδοχή κάνει κομμάτια τους ισχυρισμούς του κ. Σαμαρά ότι το μνημόνιο τελείωσε και δεν θα υπάρξει νέο». Κατηγορεί τον κ. Στουρνάρα ότι προσβάλλει το Κοινοβούλιο, αφού στην απάντησή του λέει πως τα κείμενα αναρτώνται μετά την επικαιροποίηση τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «τωρα τάζουν έξοδο από το μνημόνιο και θα εφαρμόσουν βύθιση στο μνημόνιο. Πιάστηκαν, όμως, όπως λέει ο λαός μας, με την γίδα στην πλάτη... Το νέο μνημόνιο είναι το κρυφό προεκλογικό πρόγραμμα Σαμαρά...».

Οπως υποστηρίζει ο Αλ. Τσίπρας, προβλέπεται απελευθέρωση απολύσεων, γενίκευση της ενοικίασης των εργαζομένων ακόμα και στο Δημόσιο, κατάργηση τριετιών, κατάργηση οικογενειακών δικαιωμάτων και νέα μείωση των συντάξεων, ακόμα και των αναπηρικών.

ΣΧΟΛΙΑ