3.2 δις ευρώ τα κέρδη για τον όμιλο Τράπεζας Πειραιώς
  Παρασκευή, 29 Νοέ 2013      21:51      0

3.2 δις ευρώ τα κέρδη για τον όμιλο Τράπεζας Πειραιώς

Σε 3,2 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς...

Σε αυτά περιλαμβάνεται μη επαναλαμβανόμενο έσοδο από αρνητική υπεραξία των εγχώριων δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών, της ATEbank και της Millennium Bank Ελλάδας ύψους 3.810 εκατ, καθώς και αναβαλλόμενος φόρος 621 εκατ. ευρώ κυρίως από την αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 20% στο 26% από την 01.01.13.

 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση και η προοπτική εξόδου από την ύφεση ενισχύεται. Επιπρόσθετα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις επενδυτικού ενδιαφέροντος για συγκεκριμένες δραστηριότητες, από κεφάλαια κυρίως του εξωτερικού.

 

Οι ελληνικές τράπεζες, μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης και ανακεφαλαιοποίησης του κλάδου, είναι στο επίκεντρο αυτού του επενδυτικού ενδιαφέροντος, γεγονός που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ώστε να επιταχυνθούν οι διεργασίες ιδιωτικοποίησής τους, προσελκύοντας έτσι νέα κεφάλαια στη χώρα και στηρίζοντας αποτελεσματικά την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας. Προϋπόθεση συνέχισης αυτής της θετικής πορείας είναι η διατήρηση του κλίματος οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας, αναφέρει ο κ. Σάλλας.

 

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ